Azotlu Sıvı Organomineral Gübre
UYGULAMA ŞEKLİ, DOZU VE ZAMANI | |||
---|---|---|---|
BİTKİ | DAMLAMADAN L/1000 m² | YAPRAKTAN ml/100 L su | UYGULAMA |
Sera Sebzeleri (Domates, Biber, Salatalık, Patlıcan vb.) | 2-3 | 200-300 | Fide dikiminden sonra 5-6 uygulama; yetişme süresi boyunca |
Açık Tarla Yetiştiriciliği (Domates, Biber, Patlican, Hıyar, Kabak, Kavun, Karpuz vb.) | 2 | 250-300 | Fide dikiminden sonra 5-6 uygulama; yetişme süresi boyunca |
Meyve Ağaçları (Narenciye, Ceviz, Fındık, Zeytin, Elma, Armut vb.) | 2 | 250 | Meyve tutumu başlangıcından itibaren 3-4 uygulama 2-3 hafta ara ile |
Muz | 2 | - | 3-4 uygulama yıl boyunca |
Tarla Bitkileri (Buğday, Arpa, Nohut vb.) | 1-2 | 200 | 2-3 uygulama yetişme süresi boyunca |
Endüstri Bitkileri (Pamuk, Mısır, Ayçiçeği, Soya vb.) | 1-2 | 200 | 2-3 uygulama yetişme süresi boyunca |
Bağ | 2 | 250 | 2-3 uygulama yıl boyunca |
Patates, Soğan | 2 | 200-300 | Yumru oluşum döneminden itibaren 2-3 uygulama 15-20 gün ara ile |
Şeker Pancarı | 2 | 200-250 | Yaprak döneminden itibaren 15-20 gün ara ile 2-3 uygulama |
Çeltik | 2 | 300-400 | Kardeşlenme ve çiçeklenme döneminde 2 uygulama |