Hayvansal Menşeli Amino Asit İçeren Sıvı Organik Gübre
| UYGULAMA ŞEKLİ, DOZU VE ZAMANI | |||
|---|---|---|---|
| BİTKİ | DAMLAMADAN L/1000 m² | YAPRAKTAN ml/100 L su | UYGULAMA |
| Sebzeler (Biber, Domates, Patlıcan, Salatalık vb.) | 0,5-0,6 | 150-250 | Dikimden 15 gün sonra, çiçeklenme öncesi, meyve tutumu, meyve büyütme ve olgunlaşma döneminde |
| Endüstri Bitkileri (Ayçiçeği, Kolza, Şeker Pancarı vb.) | 0,5-0,6 | 100-200 | Gelişme başlangıcında 15 gün ara ile 2-3 uygulama |
| Yumrulu Bitkileri (Patates, Sarımsak, Soğan) | 0,4-0,5 | 75-150 | Yumruların oluşmaya başlamasından sonra her 15-20 günde bir |
| Kabak, Karpuz, Kavun | 0,5-0,6 | 150-250 | 5-6 yapraklı iken, çiçeklenme öncesi, meyve tutumu sonrası, meyve büyütme ve olgunlaşma dönemi |
| Çilek | 0,5-0,6 | 150-250 | Çiçeklenme öncesi ve sonrası, üretim sezonu boyunca 15-20 günde bir |
| Muz | 0,75-1 | 200-250 | Doğum öncesi, meyve büyütme ve olgunlaşma döneminde |
| Narenciye (Greyfurt, Limon, Mandalina, Portakal) | 1-1,5 | 200-300 | Vejetatif gelişme ve çiçeklenme öncesi; meyve büyütme döneminde |
| Badem, Fındık, Zeytin | 0,75-1 | 200-300 | Çiçeklenme öncesi, meyve büyütme dönemi, meyve renk değişimi esnasında ve hasattan sonra onarım amaçlı |
| Bağ | 1-1,25 | 250-300 | Çiçeklenme öncesi, taç yaprakları döküldüğünde ve meyvelerin renk değişim dönemlerinde |
| Yumuşak Çekirdekliler (Armut, Elma) | 0,75-1 | 200-300 | Çiçeklenme öncesinde, taç yapraklar döküldüğünde, meyve büyütme döneminde |
| Taş Çekirdekliler (Erik, Kayısı, Kiraz, Şeftali) | 0,75-1 | 200-250 | Çiçeklenme öncesinde, taç yapraklar döküldüğünde, meyve büyütme döneminde |